ZF 24

Topul celor mai mari jucători din piaţa asigurărilor de sănătate: nemţii de la Allianz-Ţiriac şi Signal Iduna sunt liderii

ANALIZĂ

Topul celor mai mari jucători din piaţa asigurărilor...

Autor: Mircea Nica

08.01.2020, 19:15 819

♦ Asigurările de sănătate au înregistrat o creştere susţinută a vânzărilor de poliţe în ultimii ani, ajungând în primele nouă luni din 2019 la aproape 300 mil. lei, cu 30% mai mult comparativ cu aceeaşi perioadă din 2018 ♦ Cea mai mare contribuţie la vânzările de asigurări de sănătate o au societăţile care practică asigurări generale.

Allianz-Ţiriac a înregistrat subscrieri pe segmentul de asigurări de sănătate în valoare de 85 mil. lei în primele nouă luni din 2019, în timp ce Signal Iduna a raportat subscrieri pe asigurări de sănătate de aproape 82 mil. lei în aceeaşi perioadă.

Astfel, Alianz-Ţiriac se detaşează ca lider în topul companiilor de asigurări generale cu cele mai multe subscrieri pe asigurări de sănătate, iar Signal Iduna este fruntaşă în topul companiilor de asigurări de viaţă cu cele mai multe subscrieri pe asigurări de sănătate, potrivit datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO