ZF 24

Topul celor mai mari profituri ale companiilor în 2013

Topul celor mai mari profituri ale companiilor în 2013

Autor: Dana Ciriperu

11.06.2014, 00:07 1004

OMV Petrom (Austria), Romgaz şi Hidroelectrica – controlate de stat – au fost în 2013 companiile cu cele mai mari profituri din România, cu un câştig net cumulat de 1,48 mld. euro, peste 10% din profitul total al companiilor locale, arată o analiză a ZF pe baza datelor de la Registrul Comerţului şi Ministerul Finanţelor.

În topul celor mai mari câştiguri se află trei companii de stat, şase investitori străini şi Fondul Proprietatea. Abia pe locul 16 în clasamentul câştigurilor vine prima companie antreprenorială, respectiv retailerul de bricolaj Dedeman din Bacău, care a avut în 2013 un profit de 65 mil. euro, în creştere cu 12% faţă de anul precedent.

Primul jucător din producţie din afara sectorului energetic cu un profit mai mare de 100 de milioane de euro anul trecut este Continental Automotive Products, uzina de anvelope din Timişoara a grupului german, care şi-a majorat câştigul cu 32% în 2013.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- detalii despre companiile aflate în top, rezultate financiare

- primul jucător din producţie din afara sectorului energetic cu un profit mai mare de 100 de milioane de euro

- care este singura companie antreprenorială din topul celor mai mari 20 de câştiguri

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO