ZF 24

Topul celor mai profitabile companii de asigurări din România

Topul celor mai profitabile companii de asigurări din...

Autor: Anelis Baciu

12.07.2014, 12:58 3209

Companiile de asigurări au încheiat anul trecut cu o pierdere agregată de circa 450 milioane de lei (100 mil. euro), cu 40% peste nivelul din 2012, acesta fiind al optulea an consecutiv în care piaţa asigurărilor înregistrează un minus, potrivit datelor de la Registrul Comerţului. Aceasta este a doua cea mai mare pierdere raportată de asigurători după recordul negativ de peste o jumătate de miliard de lei din 2008.

Există însă asigurători care au raportat profituri în mod constant în ultimii ani sau au revenit pe profit după unu sau doi ani pe minus. Cel mai mare profit din asigurări a fost raportat anul trecut de Allianz-Ţiriac , cu 89 mil. lei, urmat de Metropolitan Life, compania de asigurări de viaţă rezultată din fuziunea Alico cu fosta subsidiară a britanicilor de la Aviva, care a avut un profit de 29 mil. lei. Americanii au pierdut prima poziţie din clasament, care în 2012 fusese ocupată de Alico, cu 41 mil. lei.

Profituri de peste 20 mil. lei au fost raporate şi de City Insurance şi Generali, aceasta din urmă revenind pe plus după doi ani de pierderi. Austriecii de la Uniqa au obţinut profit pentru prima dată de la intrarea pe piaţă, câştigul de anul trecut fiind de aproape 19 mil. lei.

Sursa: Registrul Comerţului 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO