ZF 24

Topul celor mai scumpe proprietăţi scoase la vânzare pe site-urile băncilor mari din România

Topul celor mai scumpe proprietăţi scoase la vânzare...

Autor: Ciprian Botea

28.06.2014, 11:21 1326

Bancherii au strâns în ultimii ani zeci de mii de proprietăţi de la clienţii care nu şi-au mai rambursat creditele şi au ajuns să fie executaţi silit. Băncile au ajuns la un portofoliu impresionant de bunuri executate silit, sunt în continuare reticente să scoată la vânzare tot stocul deţinut, în condiţiile în care nu sunt cumpărători suficienţi şi astfel nu ar face decât să genereze o presiune suplimentară asupra preţurilor.

Un spaţiu comercial de aproape 2.000 de metri pătraţi din Suceava executat silit de BCR este cel mai scump activ scos la licitaţie pe site-urile proprii de băncile mari care încearcă să-şi recupereze banii din credite neperformante, dar topul proprietăţilor cu preţuri piperate este dominat nu de clădiri, ci de terenuri intravilane cu suprafeţe foarte mari. BRD vinde un teren arabil de aproape 34.000 de metri pă­traţi în judeţul Galaţi, preţul cerut fiind de 2,3 milioane de euro. Terenul se află într-o zonă semirezidenţială, ceea ce explică preţul relativ mare. Raiffeisen are un teren intravilan în sectorul 1 din Bucureşti, cu o suprafaţă de 2.400 de metri pătraţi, pentru care cere 1,55 milioane de euro. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO