ZF 24

Topul celor mai valoroase companii controlate de investitori români

Topul celor mai valoroase companii controlate de...

Autor: Andrei Chirileasa

04.10.2013, 00:08 1107

Marcel Bărbuţ ar putea intra direct în top 5 companii româneşti de pe bursă cu AdePlast dacă va obţine 15 milioane de euro din oferta publică iniţială, ceea ce ar evalua compania sa la 45 de milioane de euro.

Cea mai valoroasă companie de pe bursă aflată sub controlul unui investitor local este Banca Transilvania (TLV), cu o capitalizare de peste 700 mil. euro. Chiar dacă Horia Ciorcilă nu este acţionar majoritar al băncii, el rămâne cel mai influent acţionar, cu o participaţie de 5% şi cu controlul deciziei, din postura de preşedinte al consiliului de administraţie.

Ciorcilă a dezvoltat Banca Transilvania folosind mecanismele pieţei de capital, respectiv majorări de capital şi emisiuni de obligaţiuni convertibile, şi a transformat astfel o bancă locală în­tr-un jucător de top la nivel naţional. Pe bursă, Banca Transilvania este în prezent a patra cea mai valoroasă companie românească.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO