ZF 24

Topul pensiilor medii, pe judeţe. Pensia medie din Bucureşti este de 1.500 de lei pe lună, cu 37% mai mare decât pensia medie din Botoşani. Diferenţa de venituri din pensii din România este strict legată de ponderea populaţiei rurale. În agricultură sunt foarte puţini care au fost angajaţi, sau dacă au fost angajaţi, au avut salarii mici”

Topul pensiilor medii, pe judeţe. Pensia medie din...

Autor: Răzvan Botea

22.07.2019, 15:00 1173

Cele mai mari venituri din pensii se înregistrează în Bucureşti, unde un pensionar are un venit lunar mediu de 1.504 lei, cu 21% mai mult decât media naţională a valorii pensiilor la sfârşitul primului trimestru al acestui an, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS) şi ale Ministerului Muncii.

Hunedoara se află pe locul secund în clasamenul naţional al veniturilor din pensii, cu o medie de 1.499 de lei în primul trimestru al acestui an. Veniturile mari din pensii în acest judeţ se explică prin pensionarea minerilor din Valea Jiului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO