ZF 24

Transelectrica a închis anticipat oferta de obligaţiuni de 200 mil. lei, după ce aceasta a fost suprasubscrisă

Transelectrica a închis anticipat oferta de obligaţiuni...
17.12.2013, 19:23 526

Transelectrica Bucureşti (simbol bursier TEL), compania de stat care deţine monopolul transportului de energie electrică din România, a anunţat închdierea anticipată a ofertei de obligaţiuni în valoare de 200 mil. lei, cu o zi înainte de termenul anunţat iniţial.

Oferta a fost intermediată de BCR. Transelectrica le va plăti investitorilor o dobândă de 6,1% pe an timp de cinci ani.

"Oferta de obligaţiuni Transelectrica a fost suprasubscrisa si devine astfel un punct de referinţă pentru emitenţi similari. Interesul sporit din partea investitorilor locali şi internaţionali este dovada unui mix echilibrat între calitatea emitentului, randament, lichiditate şi posibilitatea de diversificare a portofoliului prin instrumente cu venit fix locale. Pentru Transelectrica, beneficiul constă în diversificarea soluţiilor de finanţare, negarantate, la un preţ favorabil şi reducerea riscului valutar", se arată într-un anunţ transmis bursei de la Bucureşti după închiderea şedinţei de tranzacţionare de marţi.

Transelectrica are în plan emisiuni de obligaţiuni în valoare de 900 mil. lei în următorii ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO