ZF 24

Tranzacţie gigant. Familia libaneză El Solh a vândut pachetul majoritar de acţiuni al producătorului de mezeluri Caroli Foods către un grup mexican

Tranzacţie gigant. Familia libaneză El Solh a vândut...

Autor: Roana Rotaru

01.09.2017, 15:33 5201

Caroli Foods Group, aflat în top 10 cele mai mari companii din industria cărnii, cu afaceri de 430 mil. lei (96 mil. euro) în 2016, a  vândut 51% din acţiuni multinaţionalei mexicane Sigma Alimentos, potrivit reprezentanţilor companiei Caroli. Sigma Alimentos deţinea 49% din acţiunile companiei, iar acum a preluat restul de acţiuni.

„Acesta este un pas important în dezvoltarea Caroli Foods; experienţa Sigma în ceea ce priveşte operaţiunile globale şi gama extinsă de produse constituie atuuri concrete în demersurile noastre de a ne dezvolta brandurile păstrând, în acelaşi timp, valorile fundamentale care fac Caroli Foods Group extraordinar”, a spus Khaled El Solh, CEO-ul Caroli Foods Group.

Grupul mexican Sigma Foods este un gigant cu venituri de peste 5,7 mld. dolari anual şi circa 44.000 de salariaţi. Printre brandurile companiei se numără iaurturile Yoplait, dar şi alte branduri de pe segmente precum lactate sau carne.

Cu privire la această tranzacţie, Mario Páez, CEO al Sigma, a declarat: „Această achiziţie ne permite să ne ducem mai departe strategia de dezvoltare în regiunea extrem de atractivă a Europei de Est”.

Tranzacţia curentă nu implică schimbări majore în ceea ce priveşte managementul, Khaled El Solh rămânând în continuare CEO al Caroli Foods Group, alături de echipa sa de conducere, potrivit reprezentanţilor companiei.

Grupul Caroli are peste 1.200 de angajaţi şi deţine o fabrică în Piteşti şi o reţea puternică de distribuţie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO