ZF 24

Tranzacţie pe piaţa de stomatologie: Un grup elveţian preia o companie antreprenorială românească activă pe piaţa locală de implatologie

Tranzacţie pe piaţa de stomatologie: Un grup elveţian...

Autor: Cristina Roşca

05.10.2020, 12:59 1434

Grupul elveţian Straumann a preluat compania compania locală Artis Bio Tech, activă pe piaţa de stomatologie şi controlată de trei antreprenori – Ion Nicolescu, Manuela Agatstein şi Nicolae Nicolescu, potrivit datelor publice.

Compania elveţiană este lider în domeniului sistemelor de implanturi dentare, având reprezentanţe în peste 100 de ţări şi 7.000 de salariaţi, iar Artis Bio Tech are activităţi de 15 ani pe piaţa de distribuţie de produse din domeniul implantologiei.

Businessul Artis Bio Tech a crescut constant, puternic însă în ultimii ani. Mai exact, cifra de afaceri a companiei s-a dublat între 2017 şi 2019 la 21 mil. lei. Profitul s-a dublat şi el la la 6,3 mil. lei anul trecut pentru compania cu doar 15 salariaţi.

Grupul Straumann din Elveţia, cu afaceri anuale de peste 1,4 miliarde de euro, este furnizor de soluţii complete pentru stomatologia estetică. Businessul a fost preluat de grupul elveţian Straumann prin intermediul firmei Straumann Dental, înfiinţată pe finalul anului trecut. Valoarea dealului nu a fost făcută publică.

“Artis este o afacere de familie, un brand construit în ultimii 15 ani”, spune Ion Nicolescu, acţionarul principal al Artis.

Straumann dezvoltă şi produce implanturi şi protetică, instrumentar şi soluţii digitale pentru utilizare în înlocuirea şi reabilitarea dinţilor sau pentru prevenirea edentaţiei. Implanturile Straumann sunt prezente pe piaţa din România de peste 10 ani, fiind active pe segmentul premium.

“În prima jumătate a anului 2000, într-o perioadă critică pentru mediul de afaceri stomatologic, Straumann Group intră în România înfiinţând subsidiara locală Straumann Dental. Astăzi, prin preluarea Artis, reconfirmăm angajamentul de a contribui la dezvoltarea activităţii stomatologice în România”, spune George Dumitrescu, country manager Straumann Dental.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO