ZF 24

Tranzacţie surpriză: Cel mai cunoscut antreprenor român de pe piaţa condimentelor a cumpărat două firme din Danemarca

Tranzacţie surpriză: Cel mai cunoscut antreprenor...

Autor: Corina Mirea

24.12.2015, 12:27 7891

Levente Bara, proprietarul Supremia Grup, a anunţat achiziţia a două firme din Danemarca, într-o mişcare care marchează o ieşire a firmelor româneşti pe piaţa externă prin preluări ale unor companii din afară. Cele două firme din Danemarca sunt Tamaco Trading şi Tamaco Pak.

“Ne dorim întărirea poziţiei de furnizor pe piaţa Europeană si totodată suntem mândri ca suntem printre primele companii din România care achiziţionează o companie din zona Scandinaviei”, a spus Levente Bara, care în luna decembrie a primit din partea a primit din partea firmei de audit EY titlul de “Antreprenorul anului” în România.

Supremia Grup a avut afaceri de 155 mil. lei (35 mil. euro) în 2014, peste 15% din business fiind realizat de exporturi.

Supremia are în prezent peste 300 de angajaţi şi un portofoliul de 2.000 de clienţi. De asemenea, pe piaţa locală deţine trei magazine proprii de condiment şi o fabrică în Alba.

Tamaco Trading şi Tamaco Pak sunt două companii cu afaceri în zona ingredientelor alimentare, a condimentelor şi ambalajelor cu sediul în Danemarca.

”Achiziţia celor două companii daneze va aduce un plus de 10 mil. euro în următorii doi ani. Vrem cel puţin 20% din piaţa scandinavă de condimente”, a declarat Levente Bara, Supremia. 
 
Una dintre cele două companii achiziţionate de antreprenorul Levente Bara, respectiv Tamaco Trading, a fost distribuitorul grupului Supremia pe piaţa scandinavă în ultimii cinci ani.
 
Prin această mişcare, Levente Bara speră să acapareze 20%-30% din piaţa B2B (business to business) a condimentelor scandinave în următorii trei-cinci ani şi să facă puntea mai repede între condimentele produse în fabrica din Alba şi Marea Britanie.
 
“Achiziţionarea celor două companii era singura modalitate prin care puteam să mă extind la stadiul pe care îl doresc în zona scandinavă. Am vorbit cu familia care deţine holding-ul din care fac parte aceste două companii şi am reuşit să îi conving să le vândă. Pentru început, noua compania se va numi Tamaco Trading şi va fi menţionat faptul că face parte din Supremia Group”, a adăugat antreprenorul.
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO