ZF 24

Tranzacţie surpriză! Fondul de investiţii Rohatyn, care a cumpărat Animax, a intrat în reţeaua de clinici Amethyst printr-o majorare de capital

(sursă foto: rohatyngroup.com)

(sursă foto: rohatyngroup.com)

Autor: Cristian Hostiuc

06.11.2019, 19:31 630

Fondul de investiţii Rohatyn a anunţat în această seară la New York că a făcut o investiţie în reţeaua de radioterapie Amethyst, care operează nouă centre în România, Franţa, Italia, Polonia şi Austria, tratând peste 10.000 de pacienţi anual. Reţeaua Amethyst a fost fondată în 2010 de Ludovic Robert, unul dintre fondatorii reţelei de farmacii Sensiblu.

Investiţia Rohatyn va fi folosită pentru a accelera creşterea Amethyst în Europa, prin noi clinici, dezvoltarea unor centre de la zero şi parteneriate cu spitale.

„Reţeaua Amethyst este în poziţia de a se implica în cererea tot mai mare de tratare a cancerului în Europa, o boală care este din ce în ce mai prezentă din cauza stilului de viaţă şi a îmbătrânirii populaţiei”, a declarat Colin Clark, director în cadrul Rohatyn.

Amethyst se poate remarca ca unul din brandurile europene cele mai importante de radioterapie, a menţionat Nick Rohatyn, CEO al fondului de investiţii.

Rohatyn, un fond de investiţii american, şi-a făcut intrarea pe piaţa românească acum un an, când a cumpărat reţeaua Animax, care are 80 de magazine dedicate animalelor de companie.

Valoarea tranzacţiei nu a fost menţionată, ci doar faptul că fondul de investiţii deţine în acest moment cote egale împreună cu cei doi cofondatori ai Animax.

Rohatyn Group a fost fondat în 2002 de Nicolas Rohatyn, un bancher de investiţii care a lucrat pentru gigantul american JP Morgan pe pieţele emergente.

În 2015, Amethyst a luat o finanţare de la un fond de investiţii austriac, Mezzanine Capital.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO