ZF 24

Tranzacţie surpriză la început de primăvară: Francezii de la Solina cumpără Supremia, cel mai mare producător de condimente din România

Tranzacţie surpriză la început de primăvară:...

Autor: Dragos Suciu

27.03.2017, 12:20 6179

Solina Group, companie de top în producţia de ingrediente pentru industria alimentară în Europa, cu sediul în Franţa, a ajuns la un acord pentru achiziţionarea companiei Supremia Group, cel mai mare producător de condimente şi ingrediente pentru industria alimentară din România

Potrivit unui comunicat de presă emis luni de Supremia, acordul privind achiziţionarea companiei de către Solina Group este condiţionat de aprobarea din partea Oficiului Concurenţei, care este aşteptat în următoarele luni.

„Solina Group („Solina”), companie de top în producţia de ingrediente pentru industria alimentară în Europa anunţă că a ajuns la un acord pentru achiziţionarea companiei Supremia Grup de la Levente Hugo Bara, fondatorul şi proprietarul companiei. Acordul este condiţionat de aprobarea din partea Oficiului Concurenţei, care este aşteptat în următoarele luni”, se arată în comunicat.

Cu sediul în Alba Iulia, România, Supremia este lider pe piaţa de ingrediente alimentare şi condimente din România fiind activă în Europa de Est şi Vest, precum şi Scandinavia.

De când a înfiinţat compania în anul 2000, Levente Hugo Bara a construit o corporaţie care are mai mult de 300 de angajaţi şi vânzări de peste 52 milioane de euro în 2016. În urma achiziţiei, echipa de management va rămâne în cadrul companiei.

Pentru Solina, achiziţia reprezintă încă un pas în strategia sa de expansiune în industria alimentară Europeană.

Laurent Weber, CEO Solina Group, a declarat că acest acord este un pas major pentru compania pe care o reprezintă.

„Supremia este o companie mare, care a avut o creştere puternică în ultimii 10 ani. Este condusă de o echipă de manageri cu orientare anteprenorială şi care a construit un impresionant portofoliu de soluţii funcţionale şi mixuri personalizate, având o fabrică modernă în Alba Iulia. Compania a dezvoltat de asemenea un lanţ strategic de aprovizionare şi procesare a condimentelor. Suntem foarte pozitivi cu privire la echipa Supremia şi suntem dornici să începem să lucrăm împreună ca membrii noi ai familiei Solina. Acest acord este un pas major pentru noi în special în Europa de Est şi Supremia va deveni centrul nostru regional. Suntem angajaţi într-o expansiune în Europa prin intermediul unei strategii de creştere în toate pieţele majore şi această achiziţie se potriveşte perfect reţelei de centre de servicii de pe continent. Suntem hotărâţi să rămânem o companie extrem de inovatoare oferind servicii profesionale clienţilor precum şi o companie foarte agilă. Această achiziţie va înseamna eficientizarea procesului de achiziţii, de asemenea oferind oportunităţi unice de creştere a business-ului pentru furnizorii noştri preferaţi”, a declarat Laurent Weber.

La rândul său, Levente Hugo Bara a spus că Solina este cel mai bun partener pentru Supremia.

 

„Supremia este astăzi un jucător important pe piaţa de ingrediente alimentare din Europa şi a avut o creştere foarte rapidă în ultimii 15 ani, bazată pe un sistem de management eficient şi eficace şi o echipă de management puternic motivată şi aderentă valorilor companiei. Am realizat de curând că menţinerea unei astfel de direcţii de creştere ca acţionar unic este din ce în ce mai dificilă şi am decis acum un an găsirea partenerului potrivit pentru Supremia. Solina este cel mai bun partener pentru noi şi pentru viitorul organizaţiei noastre având un potenţial de dezvoltare interesant iar grupul nou format va deveni mai puternic şi un partener mai atractiv pentru clienţii noştri", a spus Levente Hugo Bara.

Părţile au convenit să nu dezvăluie valoarea tranzacţiei, potrivit sursei citate.

Solina Group este un lider european pe piaţa ingredientelor alimentare, cu 14 facilităţi de producţie, centre multiple cercetare şi dezvoltare şi birouri regionale de vânzări. Serviciile Solina oferă soluţii personalizate pentru industria alimentară în ceea ce priveşte funcţionalitatea, gustul, aspectul produselor alimentare şi soluţii nutriţionale. Solina este, de asemenea, un furnizor important pentru măcelării şi în piaţa de servicii alimentare.

Cu sediul în Franţa, compania are în jur de 1.200 de angajaţi, prezenţă directă în 17 ţări şi deserveşte clienţi în mai mult de 75 de ţări.

Fondată în anul 2000, la Alba Iulia, Supremia Grup este cel mai mare producător de condimente şi ingrediente pentru industria alimentară din România, fiind un jucător important în piaţă la nivel european şi prima companie din industrie, din România, care a implementat, începând din 2011, Sistemul de Management Kaizen. Acest tip de management este un sistem orientat spre optimizarea performanţei proceselor şi a dezvoltării oamenilor, cu scopul îmbunătăţirii continu

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO