ZF 24

Tranzacţie de ultimă oră pe piaţa de servicii medicale: Regina Maria

Tranzacţie de ultimă oră pe piaţa de servicii...

Autor: Cristian Hostiuc

09.06.2023, 12:43 7432

Reţeaua de clinici medicale private Regina Maria a cumpărat 51% din lanţul de clinici stomatologie Dr. Leahu, au declarat pentru ZF surse de pe piaţa de capital.  

Negocierea a durat aproape un an, iar fondul de investiţii Morphosis a vândut toate acţiunile în această tranzacţie.

Ionuţ Leahu, fondatorul şi CEO companiei, a păstrat 49% din acţiunile companiei.

Clinicile Dentare Dr. Leahu au înregistrat anul trecut venituri cumulate de 132 milioane lei, în creştere cu 31%  faţă de anul 2021, compania încheind 2022 cu o reţea de 169 de cabinete în 19 clinici din 13 oraşe.

În 2022, reţeaua  s-a extins cu două clinici noi, în Braşov şi în Bucureşti, cu investiţii de 1,5 milioane de euro. În cadrul clinicilor lucrează  peste 500 de medici specialişti, colaboratori, personal medical şi auxiliar.

Pentru anul 2023, Clinicile Dentare Dr. Leahu au ca obiectiv creşterea afacerii cu 10%.

Reţeaua de clinici stomatologice este prima entitate din industria healthcare care a adus obligaţiuni corporative tranzacţionate pe Sistemul Multilateral al Bursei de Valori Bucureşti, prin firma Implant Expert. În toamna anului 2019, compania a atras 10 milioane de lei prin obligaţiuni listate pe bursă, pentru dezvoltarea afacerii.  Trei ani mai târziu, în ultimul trimestru din 2022, compania a finalizat experienţa de investiţie facilitată de Bursa de Valori Bucureşti, prin rambursarea către investitori a principalului de 10 milioane de lei.

Reţeaua Regina Maria este deţinută de fondul de private equity Mid Europa Partners.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO