ZF 24

#trebuiesarepornimbusinessul. ZF 15 minute cu un antreprenor. Dan Pavel, Benvenuti: Guvernul să susţină businessul şi după ridicarea stării de urgenţă dacă se doreşte o economie sustenabilă. Dacă firmele vor falimenta, şi statul va falimenta

Autor: Cristina Roşca

29.04.2020, 19:00 156

Benvenuti este unul dintre cei mai mari cinci jucători din retailul de încălţăminte din România, cu afaceri estimate anul trecut la circa 140 mil. lei. Pentru acest an oficialii companiei şi-au bugetat un declin de 30% al businessului. Retailerul de încălţăminte deţine 56 de magazine în România, este vorba de 52 de magazine Benvenuti şi de patru unităţi Enzo Bertini. Toate unităţile offline sunt închise, funcţionând doar magazinul online.

Dan Pavel, fondatorul re­tai­lerului de încălţăminte Ben­venuti, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de profil, spune că declinul busi­nessului a început încă din prima parte a lunii martie, ajungând ca cifra de afaceri a com­paniei în primul trimestru să fie cu 41% mai mică decât în aceeaşi perioadă din 2019. El estimează însă că va recupera parţial în a doua parte a anului, după redeschiderea treptată a economiei.

“Luna martie a fost momentul când s-au închis magazinele. Vânzările au funcţionat până în data de opt martie, iar de pe nouă a fost un picaj chiar dacă magazinele au mai fost deschise alte zece zile. În cifre, pe luna martie avem o scădere a cifrei de afaceri de 85%, respectiv pe trimestrul întâi declinul e de 41%“, a spus el în cadrul emisiunii ZF 15 minute cu un antreprenor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO