ZF 24

Trecerea la Windows 7, prea costisitoare pentru companii

13.07.2009, 11:10 20

Sase din 10 companii americane intentioneaza sa "sara peste" sistemul de operare Windows 7, in principal din dorinta de a reduce cheltuielile, dar si din cauza incertitudinii legate de compatibilitatea noului software cu aplicatiile existente, arata un sondaj citat de Reuters.

Windows 7, a carui lansare este programata pentru 22 octombrie, beneficiaza deja de aprecieri si recenzii pozitive din partea specialistilor IT, spre deosebire de versiunea actuala a sistemului de operare, Windows Vista.

Sondajul realizat de compania americana ScriptLogic Corp, care presteaza servicii de administrare a retelelor bazate pe sistemele de operare Microsoft Windows, a indicat ca majoritatea celor 1.000 de companii si 20.000 de specialisti IT chestionati doresc sa realizeze economii prin reducerea cheltuielilor cu actualizari de software, sau ca pur si simplu nu dispun de resursele necesare pentru implementarea noilor solutii pregatite de Microsoft.

Pe de alta parte, multe companii au evitat Windows Vista, considerand aceasta versiune instabila. Spre exemplu, grupul Intel, unul dintre cei mai vechi parteneri ai Microsoft, utilizeaza si in prezent mai vechiul Windows XP.

Potrivit concluziilor sondajului, circa 60% dintre companii nu intentioneaza sa utilizeze Windows 7, 34% vor adopta noul sistem de operare pana la finele anului viitor, in timp ce numai 5,4% vor trece la acest software in acest an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Power Summit’24
AFACERI DE LA ZERO