ZF 24

Trei antreprenori din distribuţie intră pe piaţa dulciurilor cu un brand de ciocolată cu mesaj. Business-ul ar trebui să devină profitabil în doi ani

Trei antreprenori din distribuţie intră pe piaţa...

Autor: Corina Mirea

15.11.2014, 14:22 2254

Marcelo Mihai a lucrat de-a lungul carierei pentru companii precum Shell România, Castrol, OBI şi timp de mai bine de trei ani a fost sales project manager pentru Kaufland. Din 2009 el are propria companie de consultanţă în retail, iar anul acesta, împreună cu Arpad Bege, un antreprenor român de origine maghiară cu afaceri în construcţia şi montajul caselor din lemn, şi Constantin Dumitriu, a pariat pe un nou business – brandul de ciocolată cu mesaj Atenţie!.

„Am început să lucrăm la această idee din luna februarie a acestui an, însă activitatea propriu-zisă a demarat în toamnă. Ne-am dorit ca acest brand să acopere un deficit de pe piaţa microcadourilor, a acelor cadouri care au un mesaj amuzant şi un preţ bun. De fapt, am putea spune că este o felicitare, iar ciocolata reprezintă doar un suport pentru mesajele noastre”, explică Marcelo Mihai, care mai deţine împreună cu cei doi parteneri o firmă de distribuţie a produselor alimentare şi care se ocupă şi de strategia Restart Drink România, companie deţinută de Arpad Bege, care distribuie o băutură răcoritoare carbogazoasă. 

Cei trei antreprenori au investit în brandul Atenţie! aproximativ 250.000 de euro, cea mai mare parte a banilor fiind alocaţi pentru promovare, listarea în locaţii precum Auchan, benzinăriile MOL sau reţeaua Inmedio, finalizată abia în ultimele trei luni. În prezent, cele circa 30 de modele de ciocolată se regăsesc în peste 500 de magazine tradiţionale din Bucureşti, Brăila şi Galaţi şi din toamnă antreprenorii au vândut aproape 20.000 de bucăţi doar în Auchan, MOL şi Inmedio. „Ciocolata ne-o furnizează un producător local, care are o reţetă special creată pentru noi. Aceasta conţine 40% cacao şi merge spre zona premium. Nu considerăm că o fabrică de ciocolată proprie s-ar justifica, dat fiind faptul că aceasta este doar un suport pentru mesaje, obiectul principal al brandului Atenţie!. Ideea a fost să fie un brand produs în România.” Preţul ciocolatei este de maximum 8,9 lei.

În opinia sa, businessul cu ciocolată ar trebui să devină profitabil într-un an şi jumătate - doi, iar pe viitor el şi partenerii săi de afaceri vor să dezvolte şi alte nişe pentru Atenţie!, cum ar fi zona de vinuri, de parfumuri sau de pungi pentru cadou. „Deocamdată ne folosim de logistica firmei de distribuţie pentru a coordona activitatea Atenţie! şi avem un brand manager care se ocupă de acest business.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO