ZF 24

Trei persoane au fost arestate în Bucureşti, pentru înşelăciuni bancare

04.08.2011, 10:01 186

Astoret Magdalena Cojocaru este acuzată de fals material înînscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată,falsificarea instrumentelor oficiale, folosirea instrumenteloroficiale falsificate şi înşelăciune cu consecinţe deosebit degrave, Liliana Roxana Vasile de fals privind identitatea şoînşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, iar Vasile Vasilescu,pentru complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit degrave.


Potrivit Parchetului, în perioada septembrie 2010 - mai, LilianaRoxana Vasile şi Vasile Vasilescu ar fi racolat 34 de persoanedispuse să solicite şi să obţină credite de la mai multe unităţibancare.


Aceştia ar fi pus la dispoziţia celor 34 de persoane actelenecesare pentru accesarea creditelor, i-ar fi însoţit la unităţilebancare, iar după obţinerea banilor ar fi solicitat jumătate dinvaloarea creditului, sumele fiind ulterior împărţite de cei treiinculpaţi.


Potrivit procurorilor, Magdalena Cojocaru ar fi falsificatadeverinţe de venit, contracte de muncă, carnete de muncă, ştampileale Inspectoratului Teritorial de Muncă, pe care apoi le-a aplicatpe contractele de muncă pentru a le da aparenţa devalabilitate.


Anchetatorii mai susţin că Liliana Roxana Vasile s-ar fi folosit deîmputerniciri falsificate de Magdalena Cojocaru şi, în bazaacestora, ar fi determinat instalarea de posturi telefonice,înregistrate pe numele firmelor la care se pretindea că lucreazăpersoanele care solicitau creditele. Aceste "firme" erau însăcontrolate de către inculpaţi şi de la numerele de telefoninculpaţii făceau confirmarea către reprezentanţii băncilor cuprivire la toate datele necesare ale pretinşilor angajaţi.


Valoarea prejudiciului cauzat a fost estimat la 184.179,06 de leişi 18.800,64 de euro.


Cele 34 de persoane care ar fi obţinut sau au încercat să obţinăcredite folosind documentele falsificate sunt cercetate în stare delibertate, fiind acuzate de înşelăciune şi uz de fals.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO