ZF 24

Trei români îşi vând unor canadieni firma de IT cu 15-20 mil. $

Trei români îşi vând unor canadieni firma de IT cu...

Autor: Adrian Seceleanu

23.01.2014, 21:33 28171

Vladimir Oane, Dan Ciotu şi Dragoş Ilinca - trei tineri români care au construit în şapte ani de zile o soluţie vândută la nivel internaţional într-una dintre cele mai fierbinţi arii ale industriei de IT - analiza informaţiilor publicate despre companii pe reţele sociale precum Facebook sau Twitter, au vândut firma uberVU către compania canadiană HootSuite, într-o tranzacţie evaluată de presa internaţională la 15-20 mil. dolari.

„Proiectul a pornit că o joacă, fiind bazat pe o idee gândită timp de numai două zile, din care acum nu s-a mai păstrat aproape nimic“, spunea în anul 2009 pentru revista Business Magazin Vladimir Oane, unul dintre fondatori.

Cei trei tineri, care s-au născut în Râmnicu Vâlcea şi Petroşani şi s-au întâlnit la Bucureşti unde au absolvit Politehnica, au fondat compania uberVU în 2007, iar un an mai târziu obţineau prima finanţare la Londra, unde au şi mutat sediul central al companiei. După finanţarea de la organizaţia Seedcamp din Londra, uberVU şi-a mutat sediul central în SUA, după intrarea în acţionariat a fondului de investiţii Eden Ventures. În total, compania a obţinut finanţări de peste un milion de dolari.

Comunicatul transmis de HootSuite nu oferă niciun detaliu despre valoarea tranzacţiei şi nici câte acţiuni mai deţineau în cadrul uberVU cei trei fondatori, însă dacă tranzacţia a fost de 15-20 mil. dolari, fiecare dintre cei trei români a devenit, cel mai probabil, milionar în dolari.

uberVU are peste 200 de clienţi din rândul marilor companii, printre care 3M, NBC, Heinz, Fujitsu, SC Johnson, Getty Images, indiegogo sau L’Occitane.

HootSuite este unul dintre cei mai mari furnizori la nivel global de instrumente prin care companiile îşi pot administra prezenţa pe reţelele sociale precum Twitter, Facebook, Foursquare şi Instagram. Preluarea uberVU este prima achiziţie după ce HootSuite a atras anul trecut fonduri de 165 milioane de dolari.

Citiţi mai multe detalii aici

Fotografia SĂPTĂMÂNII : Un instantaneu

cu şanse la FOTOGRAFIA ANULUI

 

 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 24.01.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO