ZF 24

Trei români pe podiumul pieţei de bricolaj şi distribuţie de materiale de construcţii. Au afaceri de peste un miliard de euro

Trei români pe podiumul pieţei de bricolaj şi...

Autor: Cristi Moga

20.06.2013, 18:51 723

Podiumul pieţei de bricolaj şi dis­tribuţie de materiale de cons­trucţii a fost ocupat anul trecut de trei companii cu acţionariat românesc – Dedeman din Bacău, Arabesque din Galaţi şi Ambient din Sibiu -, al căror rulaj cumulat s-a ridicat la 1.042 milioane de euro, potrivit datelor de la Registrul Comerţului, centralizate de ZF.

Structura s-a modificat anul trecut la vârf după ce Ambient, companie controlată de omul de afaceri Ioan Ciolan, a depăşit grupurile Praktiker şi Bricostore, urcând astfel pe cea de-a treia poziţie a clasamentului. Dedeman, deţinută de fraţii Adrian şi Dragoş Pavăl, şi Arabesque, afacere a familiei Rapotan, au ocupat şi în 2011 primele două poziţii ale clasamentului.

Cele trei afaceri pornite la începutul anilor ’90 au reuşit anul trecut să depăşească reţelele străine prezente pe piaţa locală fără a sacrifica profitul, astfel că toate cele trei companii au raportat câştig net la sfârşitul anului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO