ZF 24

Trei şantiere de clădiri animă Piaţa Romană

Trei şantiere de clădiri animă Piaţa Romană

Autor: Andreea Neferu

14.06.2015, 00:02 2950

„Gard în gard” cu hotelul Mercure, deschis recent pe strada George Enescu, israelienii de la Jupiter Group, care deţin centrul comercial Jupiter City din Piteşti, construiesc o clădire de birouri care se va numi Enescu Office Building şi care va cuprinde un imobil cu trei etaje subterane, parter şi nouă etaje supraterane, ultimele trei retrase.

Clădirea Enescu Office Building este realizată de compania Building Astrom, controlată de antreprenorii Marian Dră­goi şi Alexandru Radu, care ar trebui să termine lucrările în luna octombrie a acestui an, potrivit informaţiilor afişate în şantier.

Enescu Office va include şi o vilă deja existentă aflată lângă viitorul imobil, care se va integra în noua clădire. Jupiter Group mai deţine în Piteşti un parc comercial în care a investit peste 40 de milioane de euro, potrivit celor mai recente informaţii ale ZF.

În apropiere de clădirea de birouri pe care o dezvoltă israelienii se află o clădire ridicată de firma de construcţii Comnord, deţinută de omul de afaceri Sorin Creţeanu, cu un etaj subteran şi patru etaje, dintre care ultimul retras.  Clădirea, care va fi o „construcţie cu funcţiuni de comerţ, servicii şi locuinţe”, este situată pe strada Georges Clemenceau şi ar fi trebuit să fie gata în decembrie 2014. Deocamdată însă este ridicată doar struc­tura clădirii. Proiectantul clă­dirii este firma Proiect Bucureşti, în timp ce beneficiarul investiţiei este Hachiko Design, societate deţinută de Dan Cojocaru, administrator al Proiect Bucureşti.

Proiect Bucureşti ridică o clădire de birouri pe strada Căderea Bastiliei din Capitală.

Proiect Bucureşti este compania de arhitectură şi proiectare care în perioada 1953-1990 a „desenat” aproape tot ce s-a construit în Capitală.

Un alt proiect aflat în lucru în centrul Capitalei este cel pentru construirea unui complex de birouri tot pentru firma Proiect Bucureşti, în apropierea Pieţei Romane, pe strada Căderea Bastiliei.

Construcţia include trei clădiri şi spaţii de birouri şi este realizată tot de firma Comnord, care va încasa aproape 23 de milioane de euro pentru ridicarea com­plexului de birouri cu o suprafaţă închiriabilă de 22.000 de metri pătraţi, potrivit datelor ZF.

Israelienii de la Jupiter Group dezvoltă o clădire de birouri care se va numi Enescu Office Building pe Strada George Enescu din centrul Capitalei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO