ZF 24

Trenurile care urmau sa plece din Gara de Nord au ramas la peroane

01.02.2008, 10:32 18

Trenurile care urmau sa plece din Gara de Nord din Capitalla, vineri, dupa ora 7:00, de la care feroviarii amenintasera ca se va recurge la oprirea voluntara a lucrului, au ramas la peroane, iar casele de bilete au fost inchise, protestul fiind generat de revendicari salariale, informeaza Mediafax.

Primii pasageri afectati de decizia sindicatelor au fost cei care urmau sa plece spre Galati, insa au fost coborati din tren inainte cu cateva minute de plecare. Alte noua trenuri sunt programate sa plece in urmatoarea ora, peroanele fiind foarte aglomerate.

Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a declarat, joi seara, la finalul discutiilor cu reprezentantii sindicalistilor din transportul feroviar, ca miscarea sindicala nu se poate desfasura decat in cadru legal si ca o oprire spontana a lucrului inseamna incalcarea prevederilor Codului Muncii si Statutuli feroviarilor, cu consecinte asupra celor trei companii feroviare si a pasagerilor.

"Ma bucur ca liderii de sindicat s-au reintors la masa negocierilor. Am convingerea ca maine (vineri - n.r.) calea ferata va functiona normal. Nu se poate declansa niciun fel de greva decat in cadrul legal, cu respectarea tuturor procedurilor de negociere care sunt stipulate in legea privind solutionarea conflictelor de munca", a spus Ludovic Orban la finalul discutiilor de joi seara.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO