ZF 24

Trenurile vechi de metrou vor fi scoase din uz sau modernizate pana in 2014

30.05.2008, 14:28 16

Trenurile vechi de metrou vor fi scoase din uz sau modernizate, pana in 2014, existand sapte sau opt variante prin care acestea, de tip IVA, pot fi modernizate, acestea variind de la inlocuirea pieselor defecte, pana la schimbarea motoarelor, conform declaratiilor reprezentantilor companiilor Metrorex si Alstom, informeaza Mediafax.

"In baza contractului de mentenanta pe care il avem cu Metrorex, trebuie si sa modernizam trenuri. In prezent, efectuam o analiza tehnico-economica, sa vedem daca se merita sa le reconditionam sau daca este mai avantajos ca Metrorex sa cumpere trenuri noi", a declarat, vineri, directorul general al Alstom Transport Romania, Gabriel Stanciu, la un seminar pe tema transporturilor organizat la Poiana Brasov.

In prezent, exista in exploatare 150 de vagoane de tip IVA, fabricate la Arad, insa numarul acestora va fi suplimentat cu 30 de unitati, odata cu deschiderea liniei Nicolae Grigorescu-Policolor.

Mai multe detalii despre programul de innoire al trenurilor de metrou aflati pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO