ZF 24

Tronsonul de autostradă Lugoj-Deva, cu o lungime de 27,4 kilometri, a fost deschis circulaţiei

Tronsonul de autostradă Lugoj-Deva, cu o lungime de 27,4...

Autor: Andreea Neferu

24.12.2013, 12:01 684

Primul lot al autostrăzii Lugoj-Deva, între localităţile Şanoviţa şi Dumbrava,  a fost deschis ieri circulaţiei, la câteva zile după ce alţi 60 de kilometri de autostradă pe ruta Orăştie-Sibiu au fost inauguraţi.

Astfel, ieri au fost inauguraţi 27,4 kilometri de autostradă, la care se adaugă un drum de legătură la profil de autostradă, cu o lungime de 10,5 kilometri.

Primul lot al autostrăzii Lugoj-Deva a fost finanţat în proporţie de 85% de Uniunea Europeană, restul banilor venind de la guvern.

Constructorii primului lot al autostrăzii Lugoj-Deva sunt firmele italiene Tirrena Scavi, Societa Ita­liana per Condotte D’Acqua şi Cossi Costruzioni.

Dacă Tirrena Scavi este una dintre principalele firme italie­ne abonate la proiectele de infra­structură din România, participând printre altele şi la construcţia auto­străzii Bucureşti - Moara Vlăsiei, despre celelalte două, care fac parte din acelaşi grup, nu se ştiu foarte multe pe piaţa locală.

Valoarea contractului de construcţie a primului lot al autostrăzii Lugoj-Deva se ridică la circa 681 de milioane de lei (peste 150 de milioane de euro). Acest tronson face parte din axa prioritară 7 (fostul coridor IV paneuropean).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO