ZF 24

Trustul letonian Food Union a preluat producătorul român de îngheţată Alpin57Lux

Trustul letonian Food Union a preluat producătorul...

Autor: Roxana Rosu

19.04.2016, 10:04 8847
Ioan Istrate, fondatorul producătorului de îngheţată Alpin57Lux din Alba Iulia, a vândut pachetul majoritar de acţiuni către trustul letonian Food Union, noul joint-venture urmând să susţină planurile de dezvoltare ale companiei româneşti.
 

În urma tranzacţiei, Ioan Istrate rămas acţionar minoritar şi va conduce în continuare Alpin57Lux.

”În 1994 am pornit ‚de la firul ierbii’ având ca ‚investiţie’ strict încrederea şi suportul  familiei. În prezent producem peste 80 tone îngheţată zilnic, deţinem o secţie de patiserie sub brandul Romcherie, precum şi legumele congelate Maestro Alpin. Performanţa realizată de echipa formată din peste 450 angajaţi Alpin57Lux a atras atenţia acestui investitor strategic, care are un proiect de dezvoltare care coincide cu planurile noastre. Voi rămâne în continuare la conducerea companiei, însă următorii ani vor reprezenta un avânt şi mai puternic decât am fi reuşit pe cont propriu. Produsele pe care le-am creat cu dragoste merită susţinerea financiară a Food Union”, a declarat Ioan Istrate, director general şi acţionar Alpin57Lux.

Cele mai frumoase sate din lume. Destinaţii pitoreşti, îngheţate în timp, departe de zgomotul şi agitaţia marilor oraşe. Galerie FOTO spectaculoasă

Cel mai colorat maraton: cum arată Color Run de la înălţime. Galerio FOTO. VIDEO

Trebuie să încerci! Oaza din subteran: Cafenea, cinema 3D, restaurant la 120 de m adâncime. Galerie FOTO

Un loc rupt din altă lume şi alt timp. Galerie foto fabuloasă cu cel mai scump hotel de pe glob. Cum arată paradisul unde fiecare cameră a costat 7 milioane de dolari

Alpin57Lux are o fabrică la Sebeş, judeţul Alba, şi dispune de propria reţea de logistică cu un parc de peste 250 maşini şi distribuţie la nivel naţional. Brandul Alpin include peste 100 sortimente de îngheţată sub diferite mărci. În 2001 a inaugurat şi o secţie de patiserie.

Compania, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa îngheţatei, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 90 milioane de lei (20 mil. euro), în creştere cu 30% faţă de anul precedent, conform calculelor ZF făcute pe baza datelor furnizate de companie. Pe segmentul de îngheţată, evaluat la 170 mil. euro, Alpin 57Lux concurează cu Betty Ice, Kubo Ice Cream, Unilever sau Nestlé.

“Sunt profund impresionat de tehnologia modernă şi infrastructură, precum şi de portofoliul produselor pe care Alpin57Lux îl însumează ca producător de top în industria producătoare de îngheţată din România. Este o afacere prosperă, condusă de o familie şi o echipă de profesionişti pasionaţi de categoria bunurilor de consum alimentar: îngheţată, patiserie, congelate. Am un respect deosebit pentru angajamentele lor actuale şi viitoare în dezvoltarea Alpin57Lux în cadrul grupului de companii Food Union. Experienţa noastră în industria de lactate şi îngheţată din Ţările Baltice, Rusia, ţările nordice, foste republici sovietice, precum şi poziţionarea regională vor contribui la prosperitatea continuă a Alpin57Lux”, a precizat Andrey Beskhmelnitskiy, fondatorul şi proprietarul Food Union Group.

Compania letoniană este axată pe distribuirea bunurilor de consum sub umbrela diferitelor mărci, asigurând în acelaşi timp soluţii personalizate pentru industria de lactate şi îngheţată.

Food Union Group cuprinde trei companii în zona de producţie şi prelucrare pentru lactate şi îngheţată în Letonia (AS Rīgas piena kombināts, AS Valmieras piens şi SIA Rīgas piensaimnieks), cel mai mare producător de îngheţată din Estonia (Premia), cel mai mare producător de îngheţată din Danemarca (Premier Is), al treilea cel mai mare producător de îngheţată din Norvegia (Isbjørn Is) şi Alpin57Lux.

Sediile centrale Food Union se află în Riga, Letonia. Food Union este cea mai mare companie producătoare de lactate, fiind lider de piaţă în industria alimentară şi de băuturi din Letonia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO