ZF 24

Turcia porneşte din nou la război: Erdogan anunţă că va efectua noi operaţiuni militare externe

Turcia porneşte din nou la război: Erdogan anunţă că...

Autor: Marian Avram, Mediafax

07.05.2018, 07:31 6099

Turcia va efectua noi operaţiuni militare externe asemănătoare cu cea din nordul Siriei îndreptată împotriva grupărilor kurde din regiune, a anunţat, duminică, preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, informează site-ul postului France 24.

Declaraţiile lui Erdogan au fost făcute în contextul în care Turcia urmează să organizeze alegeri prezidenţiale şi parlamentare anticipate la data de 24 iunie.

”Pentru a-şi curăţa frontierele de grupările teroriste, Turcia va lansa noi operaţiuni după modelul operaţiunii Ramura de Măslin. Obiectivul nostru este să anihilăm toate organizaţiile teroriste care ne atacă”, a declarat Erdogan în cadrul unui discurs susţinut în faţa susţinătorilor săi din Istanbul.

Erdogan a avertizat în mai multe rânduri că Turcia va efectua operaţiuni militare şi împotriva kurzilor din Irak, chiar şi în pofida avertismentelor date de Statele Unite şi Franţa.

Preşedintele turc a adăugat că armata turcă a anihilat peste 4.000 de ”terorişti” în cadrul operaţiunii militare din provincia siriană Afrin.

Liderul de la Ankara a dat asigurări că operaţiunile duse de Ankara împotriva kurzilor din Siria nu distrag atenţia Turciei de la lupta împotriva reţelei teroriste Stat Islamic.

La 20 ianuarie, Turcia a declanşat operaţiunea militară terestră "Ramura de măslin" asupra poziţiilor ocupate de gruparea insurgentă kurdă Unităţile Populare de Protecţie (YPG) în regiunea siriană Afrin. Regimul de la Ankara consideră grupările kurde siriene drept aliaţi ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), structură catalogată drept teroristă de Turcia, SUA şi UE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO