ZF 24

Turcii de la Garanti Leasing vor să reia creşterea şi să ajungă la finanţări de 60 milioane de euro

Okan Yurtsever, directorul general al Garanti Leasing: Noi încercăm să dispersăm riscul şi nu acordăm finanţări de valori foarte mari pe imobiliare.

Okan Yurtsever, directorul general al Garanti Leasing: Noi încercăm să dispersăm riscul şi nu acordăm finanţări de valori foarte mari pe imobiliare.

Autor: Ciprian Botea

25.04.2014, 00:06 343
Garanti Leasing, compania de leasing financiar a Garanti, şi-a bugetat o creştere cu 20% a finanţărilor acordate anul acesta, de la un nivel de 50 mil. euro în 2013 şi în paralel ţinteşte revenirea portofoliului de active peste pragul de 100 mil. euro. Compania a încheiat anul trecut pe locul şase în clasamentul firmelor de leasing afiliate băncilor, cu o cotă de piaţă de circa 6%.
 
„Deocamdată nu avem cifrele finale privind primul trimestru, dar din punctul de vedere al finanţărilor acordate a fost mai bine decât ne aşteptam. Cred că anul acesta piaţa de leasing va evolua mai bine, dar optimismul meu nu este unul exagerat. Garanti Leasing şi-a propus să crească peste piaţă, cu circa 20%“, a declarat Okan Yurtsever, directorul general al Garanti Leasing.
 
Finanţările noi acordate de companie au scăzut anul trecut cu aproape 5% pe fondul reducerii afacerilor pe segmentul echipamentelor. Turcii înregistraseră creşteri de două cifre în anii anteriori, pe fondul unei schimbări de strategie şi în condiţiile în care afacerile porneau de la o bază foarte joasă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO