ZF 24

Turcii de la Garanti Leasing vor să reia creşterea şi să ajungă la finanţări de 60 milioane de euro

Okan Yurtsever, directorul general al Garanti Leasing: Noi încercăm să dispersăm riscul şi nu acordăm finanţări de valori foarte mari pe imobiliare.

Okan Yurtsever, directorul general al Garanti Leasing: Noi încercăm să dispersăm riscul şi nu acordăm finanţări de valori foarte mari pe imobiliare.

Autor: Ciprian Botea

25.04.2014, 00:06 343
Garanti Leasing, compania de leasing financiar a Garanti, şi-a bugetat o creştere cu 20% a finanţărilor acordate anul acesta, de la un nivel de 50 mil. euro în 2013 şi în paralel ţinteşte revenirea portofoliului de active peste pragul de 100 mil. euro. Compania a încheiat anul trecut pe locul şase în clasamentul firmelor de leasing afiliate băncilor, cu o cotă de piaţă de circa 6%.
 
„Deocamdată nu avem cifrele finale privind primul trimestru, dar din punctul de vedere al finanţărilor acordate a fost mai bine decât ne aşteptam. Cred că anul acesta piaţa de leasing va evolua mai bine, dar optimismul meu nu este unul exagerat. Garanti Leasing şi-a propus să crească peste piaţă, cu circa 20%“, a declarat Okan Yurtsever, directorul general al Garanti Leasing.
 
Finanţările noi acordate de companie au scăzut anul trecut cu aproape 5% pe fondul reducerii afacerilor pe segmentul echipamentelor. Turcii înregistraseră creşteri de două cifre în anii anteriori, pe fondul unei schimbări de strategie şi în condiţiile în care afacerile porneau de la o bază foarte joasă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Power Summit’24
AFACERI DE LA ZERO