ZF 24

Turismul prinde din nou viaţă odată cu trecerea pandemiei. Vara lui 2022 ar putea fi cel mai aglomerat sezon de călătorii din toate timpurile

Turismul prinde din nou viaţă odată cu trecerea...

Autor: Andrei Şerbănescu

20.02.2022, 18:00 144

Directorul executiv al Grupului Expedia, Peter Kern, consideră că 2023 va fi anul în care turiştii vor începe să se bucure cu adevărat de planurile lor de vacanţă, scrie Bloomberg.

Cu toate acestea, înainte de 2023, Peter Kern consideră că „vara lui 2022 va fi cel mai aglomerat sezon de călătorii din toate timpurile”.

Având în vedere că restricţiile vor fi ridicate treptat pe întreg mapamondul, multe bariere de călătorie din epoca pandemiei vor începe să fie eliminate.

„Companiile aeriene se aşteaptă să atingă niveluri istorie până în august”, a declarat Kern. „Şi da, preţurile vor fi mari. Dar în acest moment, cred că oamenii sunt dispuşi să plăteascaă oricât este nevoie pentru a merge în locurile dorite”. 

În ceea ce priveşte locaţiile, Kern susţine că „oamenii s-au săturat să meargă în parcuri naţionale”. Locaţiile vizate vor include oraşe mari şi aglomerate precum New York, Florenţa, Paris sau Londra.

Kern nu este singurul care a prevăzut un sezon de vară extrem de aglomerat. Pe 9 februarie, Consiliul Mondial pentru Călătorii şi Turism (WTTC) şi-a actualizat graficele economice cu proiecţii care susţin că nivelurile călătoriilor şi turismului din SUA vor depăşi cu 6,2% nivelurile de dinainte de pandemie, adăugând aproximativ 2 trilioane de dolari în PIB-ul Statelor Unite.

În Marea Britanie, unde călătorii vaccinaţi nu mai terbuie să furnizeze rezultatele testelor Covid-19 înainte de sosire, Michael O'Leary de la Ryanair a declarat recent că se aşteaptă ca vara lui 2022 să producă 115% din volumul de pasageri pe care compania aeriană l-a înregistrat înainte de pandemie, în 2019.

Pentru părţile lumii în care mişcarea a fost limitată în 2021, călătorii sunt deosebit de dornici să recupereze timpul pierdut. Potrivit datelor Expedia, aproape o treime dintre australieni au cel puţin trei călătorii planificate pentru 2022.

Pe măsură ce tot mai multe guverne trec la tratarea pandemiei ca fiind endemică, elimilarea restricţiilor ar trebuie să devină mult mai simplă. Prin urmare, Kern se aşteaptă ca orice val viitor de infecţii să împiedice din ce în ce mai puţin bunul mers al turismului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO