ZF 24

Twitter devine şi platformă de mesagerie? Elon Musk anunţă că platforma introduce opţiune pentru mesaje directe criptate, apoi mesaje vocale şi video

Twitter devine şi platformă de mesagerie? Elon Musk...

Autor: Daniel Belu

10.05.2023, 14:51 78

Twitter ar putea introduce mesaje directe criptate, a declarat Elon Musk, în timp ce CEO-ul a prezentat planurile de îmbunătăţire a funcţiilor de comunicare pe serviciul de socializare, conform CNBC.

Musk a declarat într-un tweet publicat marţi că cea mai recentă versiune a aplicaţiei Twitter conţine modificări la mesajele directe sau DM, mesaje private pe care utilizatorii şi le trimit unii altora.

CEO-ul a spus că utilizatorii pot acum să răspundă la orice mesaj, nu doar la cel mai recent, precum şi să folosească orice emoji pentru a reacţiona la un mesaj. Anterior, utilizatorii puteau răspunde doar la cel mai recent mesaj şi puteau reacţiona doar cu emoji-uri specifice.

Musk a mai anunţat că DM-urile criptate "ar trebui" să fie lansate astăzi.

Criptarea mesajelor înseamnă că doar expeditorul şi destinatarul pot vedea un mesaj. Teoretic, Twitter şi Musk nu ar putea vedea sau intercepta mesajele directe între persoane.

“Lansarea “mesajelor directe criptate V1.0” ar trebui să aibă loc mâine. Testul decisiv este că nu aş putea să vă văd DM-urile nici dacă aş avea un pistol la tâmplă.”, a scris Musk pe Twitter.

Meta a declarat în ianuarie că a extins testele pentru criptarea implicită de la un capăt la altul pentru serviciul său Messenger. WhatsApp, cealaltă aplicaţie de mesagerie deţinută de Meta, are criptare end-to-end de mai mulţi ani.

Serviciile de mesagerie criptată au crescut în popularitate în ultimii ani, pe măsură ce utilizatorii se concentrează mai mult asupra confidenţialităţii.

Musk a mai spus că în curând vor fi adăugate apeluri vocale şi video la Twitter, astfel încât utilizatorii să poată "vorbi cu oameni de oriunde din lume" fără a le oferi un număr de telefon.

De la înfiinţarea Twitter, dezvoltarea funcţiei de mesaje directe nu a primit prea multă atenţie din partea directorilor executivi anteriori. Însă Musk a semnalat în numeroase rânduri intenţia sa de a transforma Twitter într-o "aplicaţie care să ofere totul", de la mesagerie la servicii financiare.

Noile funcţii Twitter promise de Musk nu sunt întotdeauna introduse la timp. În februarie, el a spus că Twitter va introduce o funcţie pentru a împărţi veniturile din publicitate cu creatorii de pe platformă. Acest lucru nu s-a întâmplat încă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO