ZF 24

Uber anunţă o mare schimbare în afacerea din Regatul Unit: Compania va adăuga de anul acesta posibilitatea călătoriilor pe distanţe lungi cu trenul şi avionul

Uber anunţă o mare schimbare în afacerea din Regatul...

Autor: Andrei Şerbănescu

06.04.2022, 15:12 158

Uber intenţionează să adauge anul acesta rezervări de călătorii pe distanţe lungi în aplicaţia sa din Marea Britanie, inclusiv trenuri interurbane, autocare şi zboruri, în timp ce directorul executiv Dara Khosrowshahi reporneşte strategia „super-aplicaţiei” pe care a schiţat-o pentru prima dată în urmă cu câţiva ani, potrivit Financial Times.

Planul este de a extinde aplicaţia Uber de rezervare a curselor într-un ghişeu unic pentru călătorii, care ar putea include în cele din urmă şi hoteluri. Acest lucru are scopul de a oferi o „experienţă de călătorie fluidă”, a declarat Jamie Heywood, directorul general regional al Uber pentru Regatul Unit, nordul şi estul Europei.

Marea Britanie, una dintre cele mai mari pieţe Uber din afara Americii de Nord, va experimenta serviciul înainte de o lansare mai largă.

Khosrowshahi a susţinut încă din 2018 că Uber că va deveni o platformă pentru o gamă mai largă de opţiuni de mobilitate – ceea ce unele voci din Silicon Valley numesc drept „super aplicaţie”. Cu toate acestea, când pandemia a oprit industria călătoriilor şi transporturilor, Uber s-a reorientat pe extinderea activităţii sale de livrare de alimente.

„Este corect să spunem că pandemia ne-a încetinit neaşteptat progresul”, a declarat Heywood. Uber a adăugat biciclete electrice şi legături subterane din Londra în aplicaţia sa din Marea Britanie în 2019.

„Cu Covid-ul în spate, cu acest mare impuls către noi moduri de transport, vrem să semnalăm că aceasta este o pârghie de creştere foarte importantă pentru noi în următorii ani”, a mai adăugat Heywood.

Vara trecută, Marea Britanie a fost una dintre primele pieţe ale Uber în care numărul de pasageri a revenit la nivelurile de dinainte de pandemie. Numărul de utilizatori a atins 20 de milioane în ultimele 12 luni.

Uber a fost nevoit să-şi majoreze tarifele din Marea Britanie de două ori în ultimele luni. Le-a crescut în noiembrie pentru a atrage mai mulţi şoferi şi luna trecută pentru a include TVA.

Nu este clar dacă Uber va deveni în cele din urmă un aliat sau un rival al serviciilor de rezervare de călătorii precum Trainline, Skyscanner sau fostul angajator al lui Khosrowshahi, Expedia.

După ce a început ca un concurent al taxiurilor tradiţionale şi al limuzinelor de ultimă generaţie, Uber a adăugat treptat mai multe funcţii aplicaţiei sale, de la restaurantul Eats şi livrările de alimente până la biciclete şi scutere.

Cu toate acestea, capacitatea de a cumpăra bilete pentru transportul public a fost în mare măsură limitată la experimente unice, cum ar fi microbuzele partajate în Egipt sau feribotul pentru navetiştii din Londra, cunoscut drept Uber Boat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO