ZF 24

UE solicita retailerilor din industria alimentara sa nu majoreze nejustificat preturile

UE solicita retailerilor din industria alimentara sa nu majoreze nejustificat preturile

Mariann Fischer Boel

30.08.2007, 18:48 14

Comisarul european pentru Agricultura, Mariann Fischer Boel, a solicitat retailerilor din UE sa nu oblige consumatorii la plata unor preturi exagerat de mari pentru alimentele de baza, precum painea si laptele, in pofida cresterilor recente ale costurilor cu materiile prime, transmite Reuters.
Cresterile preturilor, inregistrate in ultimul timp, sunt un rezultat al evolutiei firesti a pietei, reflectand clar reformele implementate in anul 2003 la nivelul politicilor agricole, a aratat oficialul european pe site-ul personal.
Cu toate acestea, consumatorii au fost afectati financiar de cresterea preturilor la alimente, iar majorarile introduse de retaileri nu au fost intotdeauna justificate.
"Cresterea pretului la laptele comercializat in supermarketurile din unele state europene nu se justifica, avand in vedere nivelul general al ofertei de pe piata UE", a spus Fischer Boel. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO