ZF 24

Ultima moda in decoratiuni de interior: dinozauri la 200.000 euro bucata

07.04.2009, 22:04 47

Cei ce sunt obisnuiti cu obiectele de arta si cu piesele de mobilier antice la licitatiile organizate de marile case de profil vor fi surprinsi de cea mai noua colectie pusa spre vanzare de catre Christie’s la Paris, scrie DailyMail. Ceea ce este scos la licitatie sunt ramasitele diferitelor animale din preistorie, printre care scheletul unui pui de dinozaur, al unui urs de pestera din antichitate si al unui tigru din specia sabre-tooth (tigrul cu colt de sabie).


Familia de dinozauri de tip Psittacosaurus, din care face parte puiul, a murit probabil in urma cu 135 milioane de ani in urma unui cutremur sau a unui dezastru natural. Pentru acest pui Christie’s se asteapta sa obtina 180.000 lire sterline (198.000 euro).

Scheletul unui tigru de tip sabre-toothed ce vana un oreodont, prada erbivora, este de asemenea pus la vanzare. Pretul sau este estimat la 110.000 lire (120.000 euro), iar vechimea sa este cuprinsa undeva intre 23,5 si 53 milioane de ani. Doar trei muzee importante din lume detin un schelet complet.
Potrivit Capucine Millot, angajat al Christie’s la biroul din Paris, a spus ca organizatiile stiintifice nu sunt clientii principali. “Principalii clienti sunt de regula colectionarii de arta si nu muzeele. Multe dintre obiecte sunt frumoase si decorative, insa nu prezinta un mare interes pentru oamenii de stiinta,” a spus ea.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO