ZF 24

Ultima oră: FMI a anunţat că vine pe 25 septembrie la Bucureşti

Ultima oră: FMI a anunţat că vine pe 25 septembrie la...

Autor: Roxana Rosu

18.09.2023, 10:16 3346

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a anunţat luni că o echipă condusă de Jan Kees Martijn va face o vizită la Bucureşti, în perioada 25 septembrie-4 octombrie, pentru a analiza situaţia economiei locale, în cadrul analizei anuale realizată de instituţie.

"O echipă a FMI condusă de domnul Jan Kees Martijn va vizita Bucureşti în perioada 25 septembrie - 4 octombrie 2023, pentru analiza  anuală a economiei româneşti, cunoscută sub numele de Consultare pe Articolul IV. Astfel de consultări sunt efectuate periodic cu toate ţările membre.", a declarat Geoff Gottlieb, Reprezentant Regional Senior al FMI pentru Europa Centrală, de Est şi de Sud-Est.

Echipa va avea întâlniri cu reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor, Băncii Naţionale a României şi cu alte agenţii guvernamentale, precum şi cu reprezentanţii sectorului privat şi ai organizaţiilor non-guvernamentale.

În urmă cu o lună, Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu a declarat că, în cazul în care Guvernul nu ia măsurile de ajustare fiscală şi consolidare fiscală necesare, acestea vor fi făcute de pieţe şi corecţia prin mecanisme de piaţă este mult mai greu de controlat.

„În cazul în care corecţia fiscală şi consolidarea fiscală nu ating nivelurile care sunt percepute a fi necesare de către instituţiile cu care lucrăm, o bună parte din corecţie se va face de către pieţe”, a spus Isărescu în luna august.