ZF 24

Ultima şedinţă pe piaţa valutară din 2015: cum se prezintă leul pe piaţa interbancară în această dimineaţă

Ultima şedinţă pe piaţa valutară din 2015: cum se...

Autor: Liviu Popescu

31.12.2015, 11:58 283

Cursul leu-euro afişa în această dimineaţă în jurul orei 10:00 un nivel de 4,52 de lei pe piaţa interbancară, în condiţiile în care ieri BNR anunţase o referinţă de 4,5285 lei, în scădere uşoară faţă de şedinţa precedentă.

Dolarul american a scăzut uşor în această dimineaţă pe interbancar, la 4,13 lei. Ieri, BNR cotase moneda americană la 4,14 lei.

“Euro a scăzut ieri ca un posibil semnal că interesul de cumpărare a perechii se estompează. A fost prima sesiune din ultimele două săptămâni în care moneda românească s-a tranzacţionat sub presiuni clare de apreciere. Astfel, ne aşteptăm ca leul să devină mai puternic în perioada urmatoare, cu un prim test la nivelul de 4,50/euro”, scriu analiştii de la ING Bank într-o notă de studiu.

Ei adaugă totuşi că acest prag este improbabil să fie atins astăzi având în vedere interesul redus al participanţilor la piaţă de a lua poziţii noi înaintea vacanţei de Revelion.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO