ZF 24

Un antreprenor care a învăţat business în Germania şi-a deschis o gelaterie la Bucureşti

Un antreprenor care a învăţat business în Germania şi-a deschis o gelaterie la Bucureşti

Cremeria Emilia este adusă pe piaţa locală în sistem de franciză şi a necesitat o investiţie iniţială de peste 200.000 de euro, potrivit datelor comunicate de oficialii gelateriei din centrul vechi al Bucureştiului

Autor: Maria Tufan

18.07.2015, 14:00 8039
Alexandru Sautner (46 de ani), un om de afaceri român care şi-a petrecut aproape jumătate din viaţă în Germania, a re­venit în ţară în 2012 şi s-a im­pli­cat în bu­si­nessul auto­h­ton, des­chi­zând o gelaterie în inima Bu­cu­reş­tiului. El este implicat în acest bu­siness alături de soţia sa şi de un partener neamţ.
 
Cremeria Emilia, gelateria din centrul vechi al Bucureştiului deschisă de omul de afaceri la începutul lunii martie, a depăşit după doar patru luni de funcţionare o cifră de afaceri de 1 mi­lion de lei (225.000 euro), potrivit lui. Îm­pre­ună cu asociatul neamţ, Sautner a in­vestit peste 200.000 euro într-un con­cept italienesc adus în franciză în Ro­mânia şi adaptat la piaţa locală. Până la sfâr­şitul anului antreprenorul plă­nu­ieşte deschiderea unui nou punct de lucru în nordul capitalei, o zonă popu­lată de persoanele cu venituri peste medie. El se uită astfel către zonele Herăstrău şi Floreasca, dar şi către mallul Băneasa Shopping City, unul din­tre cele mai importante centre co­merciale din Ro­mânia după vânzări.
 
Zonele Herăstrău şi Floreasca au devenit în ultimii ani un „magnet“ pentru investitorii HoReCa, pro­prietarii de restaurante şi cafenele mergând aici atât după corporatiştii din zonă, dar şi după locuitorii din cartie­rele aflate în nordul Bucureştiului.
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO