ZF 24

Un avion cu echipaj medical a aterizat forţat. Pilotul Adrian Iovan a murit

Un avion cu echipaj medical a aterizat forţat. Pilotul...

Autor: Mediafax

20.01.2014, 23:26 3619

Dan Mircea Petrescu, din cadrul Salvamont Bihor, a declarat, la rândul său, că pilotul este mort şi că avionul "este făcut praf".

"O persoană a fost dusă pe braţe la un drum, iar ceilalţi cinci răniţi au venit pe picioarele lor, însă niciunul nu este bine. Vă daţi seama că este un avion care a căzut. Avionul este făcut praf", a spus Petrescu.

Pilotul Adrian Iovan avea o experienţă de peste 16.000 de ore de zbor şi licenţele în termen de valabilitate, potrivit Ministerului Transporturilor.

Iovan avea 55 de ani şi o carieră de aproape 40 de ani ca pilot la Tarom şi BlueAir.

După pensionare, el le preda studenţilor din anii terminali ai Şcolii de Piloţi şi pilota avioane de mici dimensiuni.

Prefectul de Alba, Gheorghe Feneşer, a declarat corespondentului MEDIAFAX că au fost luate toate măsurile pentru coborârea victimelor de pe munte şi preluarea lor de către echipajele medicale.

El a spus că răniţii sunt coborâţi un kilometru pe jos până la o zonă unde pot ajunge maşini de teren, iar de acolo vor fi transportaţi aproximativ 20 de minute până în comuna Horea, de unde vor fi preluaţi de ambulanţe.

Prefectul de Alba a spus că au fost luate măsurile pentru crearea unui culoar unic pe direcţia Horea-Huedin-Cluj, unde vor fi transportaţi răniţii pentru îngrijiri medicale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO