ZF 24

Un director de fabrică din România câştigă, în medie, 6.000 de euro net pe lună. Procesul de recrutare poate dura câteva luni

Autor: Cătălina Butan

25.05.2014, 20:03 567
Salariul de intrare al unui director de fabrică din România este de 3.000 de euro net pe lună, însă acesta poate ajunge la 12.000 de euro, în funcţie de numărul de locaţii pe care managerul le are în subordine şi de experienţa sa, a spus Sorin Roibu, managing partner al firmei de consultanţă în resurse umane şi executive search Arthur Hunt, prezent săptămâna trecută la ZF Live.
 
„Media salariului unui director de fabrică în România se situează între 5.000 şi 6.000 de euro net pe lună. Dacă eşti responsabil de mai multe fabrici, salariul poate să crească semnificativ pentru că şi responsabilităţile sunt mai mari“, a spus Sorin Roibu.
 
Potrivit lui Roibu, cel mai bine plătiţi directori de fabrică din România, dar şi cei mai mulţi sunt în regiunea Transilvania, unde investiţiile în industrie au crescut semnificativ în ultimii ani.  „Nu este greu, dar nici uşor să găseşti un director de fabrică în România. Sunt şanse să-l găseşti, dar nu aş putea să garantez dacă e uşor sau nu pentru că depinde de mulţi factori“, a mai spus managerul.
 
 
Procesul de recrutare pentru poziţia de director poate dura câteva luni. „Atenţia la detalii este mai mare, referinţele pe care trebuie să le obţii din piaţă sunt importante şi procesul de evaluare în sine, nu trebuie să te limitezi doar la un interviu, sunt instrumente psihometrice care pot contribui la evaluare“.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO