ZF 24

Un fermier din Braşov a pregătit bovine de 300.000 € pentru China

Un fermier din Braşov a pregătit bovine de 300.000 €...

Autor: Ioana Tudor

01.05.2014, 00:05 609
Zoltan Haller, proprietarul fermei de bovine Haller din Braşov, cu afaceri de aproximativ 3 mil. lei (665.700 euro) în 2013, va exporta anul acesta către China 300 de capete de bo­vine la un preţ de 1.000 de euro pentru fiecare animal, iar li­vrările vor începe în prima jumătate a anului cu condiţia ca fer­mele chinezeşti să fie pregătite pentru a prelua vacile din Ro­mânia.
 
Autorităţile din Ministerul Agriculturii anunţau în februarie că primul lot de Bălţate româneşti va pleca în China în luna aprilie, însă exporturile sunt încă în aşteptare.
 
„Suntem în perioada de pre­gă­tire, colectare şi carantină şi de sin­cro­nizare între ferme. Exportul va în­cepe în prima jumătate a anului cu con­diţia ca fermele de carantină din China să fie pregătite“, a spus Haller. Cele 300 de bovine, cu vârste de 10 până la 18 luni, vor ajunge în China cu avionul şi cu va­porul. „Mas­culii pleacă cu avionul cargo pentru că cererea de masculi este mai mică, iar femelele vor pleca cu vaporul“, a precizat Haller.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO