ZF 24

Un fond britanic de investiţii investeşte 10 mil. euro într-un complex rezidenţial în Prelungirea Ghencea

20% din complexul New Residence Bucureşti s-a vândut în câteva luni

20% din complexul New Residence Bucureşti s-a vândut în câteva luni

Autor: Bogdan Alecu

19.12.2016, 13:55 1526

Complexul New Residence Bucureşti, construit de fondul de investiţii British Romanian Investment Partnership (BRIP) este cea mai mai mare investiţie rezidenţială realizată anul acesta în sectorul 5 al Capitalei, potrivit reprezentanţilor companiei, care citează datele furnizate de primăria sectorului.

Investiţia estimată de fondul de investiţii la 10 milioane de euro va fi finalizată în primăvara lui 2017 în peste 200 de locuinţe, precum şi în spaţii comune pentru viitorii locatari. Complexul este amplasat în zona Prelungirea Ghencea, una dintre cele mai aglomerate din Capitală, unde de ani de zile Primăria Generală promite construcţia de trotoare şi lărgirea drumului la două benzi pe sens pentru a decongestiona traficul. De asemenea, şi compania de drumuri a anunşat construcţia unui sens giratoriu suspendat la intersecţia dintre Prelungirea Ghencea şi Centura Capitalei, însă şi acest proiect anunţat „cu surle şi trâmbiţe” este îngheşat de un an de zile din cauza contestaţiilor. Până în prezent a fost rezervat un procent de 20% din complexul New Residence Bucureşti, ceea ce reprezintă peste 3 milioane de euro. Cel mai scump apartament achiziţionat costă 88.000 de euro şi are 3 camere, cu suprafaţă  de 74 mp utili.

“Anul acesta am simţit o evolutie bună a pieţei rezidenţiale. În scurt timp de la începerea construcţiei New Residence Bucureşti am început să primim solicitări, drept urmare am reuşit să videm 20% din tot complexul, în doar câteva luni, înainte de finalizarea etapelor de construcţie. Dacă se va păstra această tendinţă, în următorii ani vom avea în vedere cel puţin 5 proiecte rezidenţiale noi.”, a afirmat Cristian Mercioniu, General Manager New Residence.

Majoritatea persoanelor care au rezervat locuinţe în cadrul complexului sunt tineri cu familii, cu o medie de vârstă de până la 40 de ani, dar şi investitori care cumpără locuinţe pentru a le da ulterior spre închiriere. Locuinţele au fost achitate în majoritatea lor fie din surse proprii, fie prin credite imobiliare standard. Lucrările de construcţie ale New Residence Bucureşti, au început în luna iunie a acestui an.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO