ZF 24

Un fond de investitii arab vrea sa cumpere 50.000 de hectare de teren agricol in Romania

11.11.2009, 19:28 100

Un fond privat de investitii din Golful Persic, care dispune de350 de milioane de dolari, intentioneaza sa cumpere 50.000 dehectare de teren agricol in Romania, in cadrul unui program careprevede achizitia de suprafete in Europa de Est si Africa, scrieReuters, citat de Forex Yard.

Vehiculul financiar va fi infiintat, pana la sfarsitul anului,de Pharos Financial Group, o firma de administrare a fondurilor dinDubai, si compania britanica Miro Holdings International.

"Avem o echipa in Romania in acest moment care cauta suprafetede teren pe care sa le putem dezvolta. Avem in vedere achizitiaunei suprafete de circa 50.000 de hectare in Romania", a declaratdirectorul general al Miro, Oliver Barn.

"O mare parte din terenul din aceasta regiune nu produce lapotential maxim din cauza lipsei de capital si tehnologie. Putemcreste usor productia la hectar de la doua tone de grau la cinci",a spus Barn

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO