ZF 24

Un fost diplomat rus aflat în exil avertizează că Putin este dispus să sacrifice până la 20 de milioane de soldaţi pentru a câştiga războiul din Ucraina

Un fost diplomat rus aflat în exil avertizează că...

Autor: Andrei Şerbănescu

24.10.2022, 12:55 2670

Un fost diplomat rus a avertizat că preşedintele Vladimir Putin va sacrifica între 10 şi 20 de milioane de soldaţi ruşi pentru a câştiga războiul din Ucraina, a raportat Business Insider.

Într-un interviu ţinut de editorul politic al Sky News, Beth Rigby, Boris Bondarev a a declarat: „Putin înţelege că dacă pierde războiul cu Ucraina, acesta va fi sfârşitul lui pe toate planurile”.

"Nu ar trebui să avem nicio îndoială. El poate sacrifica 10 sau chiar 20 de milioane de ruşi doar pentru a câştiga acest război. Toată şarada asta e o chestiune de principiu şi de supravieţuire politică pentru el".

Legat de răspunsurile prudente pe care preşedintele Joe Biden le oferă în contextul ameninţărilor lui Putin, Bondarev a spus: „Când spui că nu vrei să provoci un bătăuş, nu faci altceva decât să dai dovadă de slăbiciune. Biden trebuie să îi arate lui Putin că dacă doreşte escaladarea conflictului, o va obţine. Putin trebuie să priceapă că ameninţările lui nu pot da roade”.

Rusul exilat a avertizat că ameninţările nucleare ale lui Putin sunt un alt motiv pentru a-l îndepărta pe dictator de la putere. Liderul de la Kremlin foloseşte potenţialul catastrofei nucleare pentru a „forţa alte ţări să facă ce vrea el”.

Bondarev a remarcat că războiul din Ucraina nu a mers deloc conform planului lui Putin: „ El a plănuit un război foarte scurt, pentru una sau două săptămâni. Acum trebuie să-l câştige cu orice preţ”.

Bondarev i-a spus lui Rigby: "Cred că cei 20 de ani de la putere au fost foarte norocoşi pentru el. Nu este un lider deştept. Este doar norocos. Acum cred că norocul i s-a terminat".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO