ZF 24

Un german de 39 de ani, membru al echipei care a pus şi bazele Lidl în România, a preluat frâiele Kaufland

Un german de 39 de ani, membru al echipei care a pus şi...

Autor: Cristina Rosca

24.03.2015, 13:01 3122

Marco Hobl, 39 de ani, a preluat luna aceasta con­du­cerea Kaufland Ro­mânia, cel mai important retailer de pe piaţa locală, cu afaceri de aproape 1,9 mld. euro anul trecut, potrivit estimărilor ZF.

Germanul îl înlocuieşte în funţie pe ro­mânul Adrian Viman (43 de ani) care a condus timp de aproape opt ani operaţiunile lan­ţului de hipermarketuri cu preţuri mici, perioadă în care reţeaua a ajuns liderul pieţei locale.

Executivul Marco Hobl de nici 40 de ani a ocupat înainte de a prelua funcţia actuală po­ziţia de senior vice president de vânzări inter­naţionale în cadrul Kaufland, o reţea pre­zentă pe şapte pieţe cu peste 1.100 de hiper­marketuri. În afară de Germania, piaţa-mamă, lanţul de magazine şi-a concentrat atenţia pe Europa de Est, fiind prezent în ţări precum România, Bulgaria şi Cehia. Kau­fland este parte a grupului Schwarz, care mai deţine şi lanţul de magazine de tip dis­count Lidl, prezent la rândul său pe piaţa locală.

Oficial Lidl a intrat pe piaţa locală în 2011, când şi-a pus sigla pe primele magazine Plus Discount preluate. În reali­tate însă ger­manii au venit aici mai de­vreme pentru a pune bazele bu­sinessului, iar din echipa ini­ţială au făcut parte atât Adrian Viman, cât şi Marco Hobl. Acesta din urmă nu este astfel la prima sa experienţă pe piaţa lo­cală, numele său figurând în Monitorul Ofi­cial încă din 2010, când a fost numit ad­mi­nistratorul companiei Lidl România. De numele său şi al altor manageri se leagă astfel constituirea SRL-ului Lidl în Ro­mânia.

Acestea sunt de altfel singurele infor­maţii despre executivul german, o pre­zenţă la fel de discretă ca toţi managerii Kauf­land. Oficialii Kaufland România nu au răspuns până la închiderea ediţiei solicitării ZF privind biografia noului exe­cutiv. Numele lui Marco Volker Hobl apare deja la Registrul Comerţului în lista cu administratorii Kaufland, unde nu mai figu­rează însă numele lui Adrian Viman.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO