ZF 24

Un investitor turc a preluat magazinele nemţilor de la Praktiker

Omer Susli

Omer Susli

Autor: Cristi Moga

25.02.2014, 21:22 1228

Grupul de bricolaj Praktiker, care pe piaţa germană a ajuns în faliment, a vândut la începutul acestei săptămâni dreptul de folosinţă a brandului şi reţeaua locală formată din 27 de magazine către Omer Susli, un investitor turc care controlează afacerea din distribuţie Search Chemicals.

Potrivit celor mai recente date, Praktiker are în Româ­nia vânzări anuale de circa 140 de milioane de euro şi 1.700 de angajaţi, dar ca urmare a situaţiei dificile în care compania se află, afacerea a ajuns să fie vândută unei societăţi cu rulaj anual de circa 10 milioane de euro şi 12 angajaţi la nivelul anului 2012.

„Am considerat că este foarte important ca brandul să-şi păstreze integritatea, iar compania să nu-şi modifice obiec­tul de activitate. Astfel, povestea Praktiker merge mai departe“, a declarat Michael Krahn, country manager al Praktiker România, cu privire la vânzarea operaţiunilor locale, fără a oferi informaţii referitoare la valoarea tranzacţiei.

În contextul în care cei mai mari jucători din piaţa de bricolaj la nivel european - Kingfisher, Leroy Merlin şi OBI - sunt prezenţi pe piaţa locală, vânzarea Praktiker către Omer Susli este considerată o surpriză.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- declaraţia integrală a lui Michael Krahn despre tranzacţie

- detalii despre activitatea Search Chemicals

- evoluţia Praktiker în România; afaceri, magazine, strategie

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 26.02.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO