ZF 24

Un jurnalist din Spania: România este încă în comunism la promovarea în străinătate. La oficiul de turism din Spania nu găseşti o hartă a Braşovului

Un jurnalist din Spania: România este încă în...

Autor: Mirabela Tiron

04.07.2013, 19:07 518

Angel Ingelmo Sanchez, jurnalist si autorul mai multor ghiduri turistice, spune ca in oficiul de turism al Romaniei din Spania gasesti “mape vechi”, “nicio harta a Brasovului” si niciun material despre hotelurile din tara, care sa te ajute sa te informezi ca turist.

“Imi pare rau sa o spun, dar Romania este inca in comunism la promovarea in strainatate, nu s-a modernizat deloc. Slovenia si Polonia s-au modernizat, ca si celelalte tari Franta, Anglia, care au pentru fiecare oras o enciclopedie de informatii. El spune ca turistii straini nu se atrag fara efort si promovare.

O alta jurnalista din Spania, care nu a dorit sa apara cu numele, spune ca Romania este invizibila in Spania ca destinatie turistica. “Nu vezi o reclama la TV, o campanie de promovare, informatii, nimic”.

Maria Grapini, ministrul turismului, a spus ca in urma unui control la oficiul de turism al Romaniei in Spania a gasit dezastru, angajatii nu isi faceau treaba, de aceea va  lua masuri in acest sens.

Cei doi jurnalisti straini sunt invitati de Ministerul Turismului in vizita de documentare prin Romania, care are loc in perioada 3-7 iulie si include deplasare in Delta Dunarii, Sinaia, Brasov, Sibiu, Sighisoara, Turda.  Ministerul a alocat circa 450.000 de lei (100.000 de euro) –fonduri europene si de la bugetul de stat-pentru organizarea primei conferinte internationale din turism si a unei vizite de documentare pentru jurnalisti straini si romani, ambasadori si oficiali de la Organizatia Mondiala a Turismului. Evenimentul a fost organizat in contextul in care Romania detine presedentia consiliului executiv al Organizatiei Mondiale a Turismului din toamna anului trecut, pe o perioada de an.

Desi are zone cu potential turistic, precum Delta Dunarii, Transilvania, Moldova si marile orase, in primele cinci luni din acest an Romania a primit  in unitatile de cazare doar 577.000  de vizitatori straini, trafic in crestere cu 2% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Acestia au innoptat, in medie, cate doua nopti, potrivit datelor de la Instititul National de Statistica.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO