ZF 24

Un laborator de diagnoză a uleiurilor industriale face 350.000 de lei din contracte cu Airbus, Registrul Auto Român sau Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă

Un laborator de diagnoză a uleiurilor industriale face...

Autor: Daniel Lazar

16.07.2019, 16:06 353

Laboratorul Terraverde Ploieşti, înfiinţat în anul 2016 de către omul de afaceri prahovean Dragoş Măgirescu, un laborator care realizează integral diagnoza uleiurilor industriale şi de autovehicule, a ajuns la afaceri de 350.000 de lei în 2018 din contracte cu clienţi precum Airbus, Registrul Auto Român, Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă sau Ministerul Afacerilor Interne.

Compania are 7 angajaţi.

Laboratorul Terraverde poate face până la 80 de testări zilnic, preţul unei testări de bază fiind de 350 lei, în care clientului i se comunică, într-un interval de 8-72 ore, care este starea de uzură a uleiului sau chiar a fiecărei componente mecanice a autovehiculelor, prin comparaţie cu sute de elemente identice din aceeaşi familie sau existenţa unor posibile defecţiuni ale motorului.

“Firmele producătoare de maşini recomandă ca uleiul să fie schimbat la un anumit număr de kilometri, deşi acesta poate fi în parametri normali. Prin analiza efectuată uleiului, oferim posibilitatea schimbării uleiului la un interval mult mai mare fără ca acest fapt să afecteze în vreun fel motorul, astfel încât  se reduce cu mult bugetul alocat schimbului de ulei. Impurităţile în ulei pot fi întotdeauna un risc. Particulele grele, cum ar fi praful, particulele colorate şi metalele uzate, pot provoca uzură abrazivă, iar particulele moi se pot acumula de la componente vechi de aditivi. Adesea, acestea sunt adezive şi se agaţă de maşini sau filtrele, care împiedică buna funcţionare. Am avut uleiuri care au mai fost utilizate încă 5.000 de kilomteri faţă de cât ceruse producătorul”, a spus Florin Aconstantinesei, directorul Laboratorului TerraVerde Ploieşti.

Compania este de 3 ani pe piaţă, dar echipa are o experienţă de peste 25 de ani în activitatea de analize fizico-chimice şi testare lubrifianţi. “În fiecare an participăm la schimburi de experienţă cu laboratoare similare din străinătate, conferinţe sau workshopuri şi de fiecare dată calificativele obţinute de noi au fost la nivelul celor din străinătate”, a mai spus Aconstantinesei.

Printre clienţii companiei se regăsesc Registrul Auto Român, Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă, Airbus România, ENI Austria, Prista Oil, Lukoil Lubricants, Mol România, Castrol, Timken, Romgaz, Şantierul naval Damen, Thermoenergy Bacău, Cramele Hallewood, Veolia Iaşi, Expert Petroleum Solutions, Remat Holding, Kastamonu şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO