ZF 24

Un mic antreprenor din industria alimentară: Am făcut un pariu cu mine că nu închid, că plătesc salariile, e musai să învârtim rotiţele economiei

Un mic antreprenor din industria alimentară: Am făcut...

Autor: Florentina Niţu

22.03.2020, 19:37 897

Săndina Georgescu, o antreprenoare din Călăraşi, care a pornit în urmă cu doi ani un business în producţia de fursecuri vegane, spune că situaţia provocată de noul coronavirus a determinat-o să-şi diversifice portofoliul de produse pentru a satisfice nevoile mai multor tipologii de clienţi şi chiar să muncească mai mult pentru a-şi ţine businessul în viaţă.

„Am făcut un pariu cu mine că nu închid, că plătesc salariile, chiria şi utilităţile. Am o angajată în concediu prenatal şi am decalat programul de muncă, apoi am regândit serviciul de livrări la domiciuliu. Facem pachete ce conţin cozonaci şi brioşe de post, fursecuri şi drojdie. Ne-am agăţat de nevoia oamenilor pentru drojdie şi am împachetat-o alături de produsele noastre. (…) E musai să învârtim rotiţele economiei”, a spus Săndina Georgescu, fondatoarea Crustulum Vitae.

Ea a înfiinţat businessul datorită apariţiei programului Start-Up Nation, prin care a atras circa 40.000 de euro. Anterior, antreprenoarea a activat în domeniul asigurărilor timp de de 12 ani şi în agrobusiness timp de 8 ani. În prezent, ea produce fursecuri, cu diferite creme - cremă de cacao, de ciocolată, de merişoare şi ovăz sau de stafide şi ovăz, ce nu conţin ingrediente de origine animală (ouă, lapte) şi nici zahăr.

Compania comercializează produsele în 200 de magazine alimentare, mici, din judeţele Călăraşi şi Ialomiţa, în câteva magazine specializate şi în câteva farmacii din Bucureşti, dar şi în Anglia, săptămânal şi în Spania, pe bază de comandă. Totodată, produsele sunt livrate door to door pe baza comenzilor online.

„Luna aceasta ieşim cu cheltuielile achitate, dar fără profit. E mulţumitor, totuşi, având în vedere situaţia dată. Îmi doresc ca toţi angajatorii să menţină, cât de puţin, în condiţii de siguranţă, oamenii la lucru. Ei sunt clienţii noştri şi noi ai lor”, a mai spus antreprenoarea. Ea susţine că va continua activitatea şi nu va trimite angajaţii acasă, pentru că „plata a 75% din salariu e o investiţie fără recuperare”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO