ZF 24

Un nou gigant american din industria agro-chimică a intrat pe piaţa din România. Compania are cota de piaţă „asigurată” în România, după mai multe achiziţii

Un nou gigant american din industria agro-chimică a...

Autor: Roana Rotaru

09.02.2018, 12:56 7012

Gigantul american Food Machinery Corporation (FMC), unul dintre cei mai mari jucători din industria agro-chimică din lume, cu afaceri de circa 3,8 mld. dolari anual, a lansat ieri oficial compania FMC Agro Operational România, prin care va comercializa fermierilor români erbicide, insecticide şi alte produse de protecţie a plantelor.

Compania nu are activităţi de producţie în România, ci doar în comerţul cu produse agro-chimice, o activitatea pentru care a angajat deja o echipă formată din 25 de oameni.

Gigantul american FMC are cotă de piaţă „asigurată” în România după ce a cumpărat mai multe produse din portofoliul Du Pont Pioneer, o altă corporaţie americană prezentă pe piaţă din România încă din 2004, specializată în comercializarea şi producţia de seminţe certificate.

„Ieri am lansat în piaţă compania FMC Agro Operational România, o nouă echipă, cu o nouă viziune şi cu foarte multe produse pentru fermieri. La ora actuală sunt 17 angajaţi full-time, şapte promoteri şi un contractor, în total 25 de oameni care lucrează pentru companie. FMC Agro Operational România a fost înfiinţată pe 1 noiembrie 2017 în România (...) Suntem la început de drum, o mare parte din portofoliu este de la DuPont plus produsele vechi ale FMC”, a spus Vasile Iosif,  director general FMC Agro Operational România care a lucrat anterior timp de 13 ani pentru Du Pont Pioneer România.

În portofoliul  companiei FMC Agro Operational România sunt şi produse chimice de la DuPont Pioneer deoarece, în urma fuziunii dintre corporaţiile Dow Chemical şi DuPont, Comisa Europeană a obligat unul dintre cei doi jucători să vândă divizia de cerecetare din domeniul protecţiei plantelor.

Fuziunea dintre Dow Chemical şi DuPont s-a finalizat în toamna anului 2017 printr-o tranzacţie de 77 mld. dolari.

FMC Corporation este o companie americană fondată în 1883, cu afaceri de o cifra de afaceri de 3,8 miliarde dolari anual, 5.400 de angajaţi, 23 de centre de cercetare şi 26 de fabrici, din care 6 în UE, potrivit reprezentanţilor companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO