Mirajul „oraşului viitorului“ şi oportunitatea de dezvoltare a carierei au atras sute de români în emiratul Dubai, unul dintre oraşele cu cea mai accelerată dezvoltare în ultimii ani, în special datorită resurselor de petrol.
„La Burj Al Arab aveam un salariu net de 1.900 de dirhami (circa 385 de euro-n.red.) ca angajat la recepţie, însă erau luni când ajungeam la un bacşiş de 6.000 sau 9.000 de dirhami (circa 1.800 de euro-n.red.)“, spune Tudor T., 27 de ani, un absolvent de psihologie, care lucrează de şase luni la un hotel de cinci stele în Emiratele Arabe Unite.
În perioada aprilie 2011 - martie 2012 tânărul a lucrat pentru cel mai luxos hotel din Dubai, Burj Al Arab (supranumit singurul hotel de şapte stele din lume, clasificarea oficială fiind însă de cinci stele).
Cum a ajuns acolo? „Soţia mi-a dat link-ul cu anunţul de recrutare în Bucureşti. Restul a fost carismă, engleză vorbită perfect, dat fiind că am lucrat într-un call-center doi ani înainte, dar şi experienţa din hotelurile din Bucureşti.“
Până să ajungă să lucreze la Burj Al Arab el fusese angajat timp de aproape doi ani la două hoteluri din Bucureşti (K Ă K Elizabeth şi la un hotel din lanţul Continental Hotels). El a fost angajat şi la hotelul de cinci stele Hotelul Aurelius Împăratul Romanilor din Poiana Braşov.
După un an de muncă în Dubai, unde îi era asigurată cazarea, dorul de ţară l-a adus acasă. „M-am întors, însă am găsit locuri de muncă ce ofereau un salariu mai mic, aşa că la scurt timp m-am dus iar în Dubai, iar acum sunt aici“.