ZF 24

Un român cheltuie de 21 de ori mai puţin pe asigurări decât alt european

Un român cheltuie de 21 de ori mai puţin pe asigurări...

Autor: Anelis Baciu

21.09.2014, 15:25 186
Industria locală de asigurări continuă să facă paşi în spate în raport cu piaţa europeană, de vreme ce bugetul mediu alocat pentru achiziţio­narea de asigurări s-a situat anul trecut la 92 de euro, de 21 de ori mai puţin decât media la nivelul UE, arată datele Autorităţii de Suprave­ghere Financiară (ASF) şi Insurance Europe.
 
Un european a cheltuit în medie 1.887 euro pe asigurări anul trecut.
 
Decalajul dintre prima medie înregistrată în România şi cea din Europa s-a adâncit, în con­diţiile în care europenii au cheltuit anul trecut cu 1,5% mai mult pe asigurări decât în 2012, în timp ce pe piaţa locală suma destinată asigurărilor nu s-a men­ţinut nici măcar la ni­ve­lul anterior. Prima me­die pe cap de lo­cuitor a scăzut cu 0,3% anul tre­cut comparativ cu 2012, potrivit datelor ASF.
 
„E vorba de men­ta­litatea românilor faţă de produsele de asigu­rare. Prima medie scade la noi spre deosebire de UE pentru că atunci când se simt vulnerabili românii taie de pe listă asigu­rările. Prima scade şi din cauza reducerii cotaţiilor la RCA şi Casco, principalele cla­se generatoare de busi­ness din piaţa locală“, a explicat Valentin Tuca, CEO al brokerului AON.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO