ZF 24

Un român strânge bani pe platforma kickstarter.com pentru un brand de ceasuri

galerie foto

galerie foto

Autor: Ioana Nita

30.11.2014, 11:36 1150
Andrei Bica-Popi, un tânăr de 26 de ani din Fă­garaş, a lansat o companie de strângere de fonduri pe platforma ame­ri­ca­nă de crow­dfunding kickstarter.com pen­tru a pro­du­ce ceasuri sub un brand autoh­ton nu­­­mit Pe­ren.  El are nevoie de 10.000 de do­lari ca­­na­dieni (circa 7.000 euro) pentru a în­ce­pe pro­­duc­ţia de ceasuri şi a dezvolta astfel brandul.
 
„Banii care sper că vor fi strânşi de pe platforma de crowdfunding kickstarter vor fi utilizaţi pentru începerea imediată a unei linii de producţie autohtone de ceasuri“, a spus Bica-Popi, căruia i-a venit ideea creării unui brand ro­mâ­­nesc de cea­suri du­­­pă ce a ur­mat o se­rie de sta­gii de pre­gă­tire în o­ro­­logerie în Elveţia la mai multe com­pa­nii din do­me­niu.
 
„Având în vedere faptul că într-o ţară foarte mică precum El­veţia pot coexista nu mai puţin de 730 de branduri de ceasuri, iar în România, o ţară cu aproximativ 21 milioane de lo­cui­to­ri nu există (…), am decis să fiu eu pri­mul ro­­mân care elaborează un astfel de proiect“, a pre­cizat antre­pre­no­rul, care a urmat Cur­su­­rile Facultăţii de Re­laţii Interna­ţionale, Ştii­n­ţe Po­litice şi Studii Europene de Se­cu­ri­tate din cadrul Uni­versităţii Lucian Blaga din Si­biu. Brandul Peren este înregistrat la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM), însă cam­­­pa­nia a fost lan­sată pe kick­star­ter.com prin inter­me­diul u­nui ce­tăţean ca­na­dian, dat fiind fap­tul că platforma a­meri­ca­nă nu ac­­cep­tă pro­iec­te din Ro­mâ­nia. Până ieri la ora 14, proiectul „Peren“ strân­­se­se 4.266 dolari ca­na­­dieni de la 27 de sus­ţi­­nă­­tori. Campania se des­fă­şoară până pe 23 de­­cem­brie, iar suma minimă cu care poa­te contribui o per­soană este 1 dolar cana­di­an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO