ZF 24

Un român venit recent din Nigeria, suspectat de Ebola, a fost dus dus la Institutul "Matei Balş"

Un român venit recent din Nigeria, suspectat de Ebola, a...

Autor: Valentin Anghel, Livia Ispas

30.10.2014, 17:14 173

Streinu Cercel a precizat, pentru MEDIAFAX, că bărbatul are febră mare şi nu se simte bine, motiv pentru care a mers la un spital din Constanţa, de unde a fost trimis la "Matei Balş", urmând să se stabilească dacă este infectat cu Ebola sau are o altă afecţiune.

Potrivit managerului de la "Matei Balş", în prezent este vorba doar de suspiciunea infectării cu Ebola, însă trebuie luate toate măsurile de izolare a pacientului, până când se va stabili diagnosticul.

"Întrucât a venit din Nigeria, s-a pus şi problema că ar putea avea Ebola. Este, însă, foarte puţin probabil să fie vorba despre acest diagnostic, întrucât Nigeria a fost declarată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii drept ţară fără Ebola", a mai spus Cercel.

Testele pentru Ebola se fac chiar la Institutul "Matei Balş", unde un etaj este izolat şi pregătit cu 15 paturi pentru eventualele cazuri.

Adrian Streinu Cercel a mai precizat că după ce bărbatul va fi adus la institut, i se vor face rapid toate testele necesare, iar joi seară va fi făcut public diagnosticul său.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO